Ауызашардың дәстүрлі мәзірін жеміс-жидек, шырын, сүт, құрма мен су құрайды. Алайда ас елге болмаса аймаққа байланысты ерекшеленеді.
Мәселен, Хайдарабадта халим танымал (рецепт аймаққа байланысты өзгеріп отырғанымен, құрамда әрқашан бидай, арпа, жасымық және ет бар). Әзірбайжанда бұл тағамды "амбал аши" деп атайды. Ол "амбалаға арналған тамақ" деген мағынаны білдіреді. Керала және Тамил-Наду штатында ауызашарға номбу канджи (nombu kanji) яғни көкөніс пен ет ботқасын жиді.
Басқа да атақты тағамдар күріш негізінде дайындалады. Ол – пулао және бирьяни, қой етінен карри, десерт және шербет.
Пулао бұл – вегетариандық палаудың түрі. Мысалы, матар пулао – жасыл бұршақ және панир, гаджар пулао – какос және сәбіз, кесар панир пулао – панир мен шафрандық күріш, т.б.
Мәселен, Ауғаныстанда ауызашарға әдеттегідей сорпа және карри еті, сондай-ақ, кебаб пен пулао кіреді.
Пәкістанда және Бангладеште - халим, parathas (түрлі гарнирі бар тандыр нан), карри еті, жемісті салат, кәуәп және beguni (бұршақ қосылып, ұнға аударылған баклажан).
Кашмир мұсылмандары ауызашар дайындауда
Ахмедабад, Индия
Пешаварда пәкістандық дәстүрлі тандыр нан пісіруде
Даккедегі ауызашар, Бангладеш
Египет.
Египеттегі шырын үшін жиналған кезек.
Катардағы ауызашар
hibatulla.kz