Бұл фотолардан иранның солтүстігіндегі Гүлстан провинциясында раушан суын өндіру үшін гүл шоқтарын жинау процесінің қалай жүріп жатқанын көруге болады.
Иранда 2500 жылдан астам уақыттан бері раушан суы өндіріліп келеді. Раушан суы мұсылмандар арасында өте танымал, әсіресе Рамазан айында, көптеген аспазшылар оны Құрбан айт пен Ораза айт күндері ауызашар мен мерекелік дастархан дайындау үшін қолданады, сусындарға дәстүрлі араб тәттілерін қосады.
Дәстүрлі араб парфюмериясында раушан майы мен раушан суының компоненттері де қолданылады. Мысалы, пайғамбар сүннетіне сәйкес (оған Алланың игілігі мен сәлемі болсын) кухль немесе сүрмеге паста тәрізді қоспаны дайындау үшін раушан сумен араласады, содан кейін ол көзге жағылады. Кухль емдік әсерге ие және көз ауруларын емдеуге көмектеседі деп саналады.
asyldin.kz