«Манди күріші» - жерде дайындалатын дәстүрлі араб тағамы. Бұл асты дайындау үшін шөлде терең ойық қазып, онда от жағады.
От жақсылап жанғанда онда қазан қойып, тауық пен шикі күріш салып, су құяды. Тауықты, сондай-ақ шұңқырға орналастырылған арнайы темір торда пісірсе де болады.
Кейін, онда барлық қоспаны салған соң, үлкен темір қақпағын жауып, құммен көмеді. 2-3 сағаттан соң тамақты ыстықтай дастарханға қояды.
hibatulla.kz
Омар ибн Сәләмә (р.а.) айтады, Алла Елшісі (ﷺ):«Бисмиллә деп айт, оң қолыңмен, әрі өз алдыңнан же»,- деп бұйырды.